Labradoodle en vachtverzorging

Vachtverzorging Labradoodle

 

In de trimsalon merk ik dat er vaak Labradoodles komen met veel klitten of soms zelf met vilt.
Veelal is dit het gevolg van de vachtwissel  of verkeerd borstelen of het borstelen met verkeerde materialen.
Hieronder wil ik uitleggen hoe je je doodle goed bij kan houden.

Tip 1:

Schaf een waterblazer aan, hiermee kan je echt heel veel klitvorming voorkomen. De blazer kan na de wandeling gebruikt worden om vuil uit de vacht te blazen en/of om de vacht droog te blazen. De waterblazer is eigenlijk onmisbaar bij de aanschaf van een labradoodle, daarmee blaas je de vacht open en heeft klitvorming minder kans. Tevens scheelt het enorm om pollen van grassen en bomen, haren van andere dieren, stof etc. eruit te blazen wat bij een doodle vaak in de vacht blijft hangen. Voor mensen met allergie een pre.

Tip 2:

Als je je doodle gaat wassen, zorg er dan voor dat hij geen klitten heeft. Mocht hij wel klitten hebben, kam ze er dan uit na het wassen, op nat haar is het prettiger voor de hond en vaak laten de klitten zich makkelijker uitkammen op nat haar.

Tip 3:

Kam je hond regelmatig en hou een schema aan. Het kan zijn dat het niet in 1 keer lukt, doe het dan in fases, maar zorg ervoor dat er elke keer een andere kant gekamd wordt.
Borstel in laagjes, begin onderaan de voet en hou daarbij het haar met de ene hand omhoog. Met de andere hand borstel je het onder je hand vandaan.
Altijd met de grove kam na kammen, zo weet je zeker dat je echt door de vacht heen komt.
Het is ook aan te raden om je Labradoodle op tafel te laten staan, dit kan een tuintafel buiten zijn of misschien handig om een inklapbare trimtafel aan te schaffen.

Een waterblazer kunt u aanschaffen bij de volgende sites:

www.jetty.nl
www.okdv.nl

 

Over het algemeen komen de labradoodles waarvan de eigenaar de vacht lang wilt houden, elke 8 weken. Vaak merk je dat het met de lange vacht lastig is om het goed bij te houden.
De labradoodles met klitten/vilt daar wordt een meerprijs voor gerekend.

Kleine beurt labradoodles

U kunt tussen de trimbeurten door ook een kleine beurt afspreken voor uw hond.
Als de eigenaar moeite heeft om de lange vacht klitvrij te houden dan is het aan te raden om elke 6 weken langs te komen voor een beurt.
De ene keer een klein beurtje en de andere keer een grote beurt.
De hond wordt dan gewassen, gedroogd en kopje, kontje en pootjes worden bijgewerkt. (prijs is €45,00 euro mits klitvrij)
(Bij klitten wordt een meerprijs berekend.)

 

 

Leave a Reply